Eindelijk is het zover! We gaan de reis maken waar we al een tijd naar uitkijken. We gaan naar de Noordkaap met de motor. We willen dit zo veel mogelijk over land doen, dus geen ferry (1 pontje in Noorwegen in onvermijdelijk) en het moet een mooie ronde worden.

De route leidt ons uiteindelijk door 11 verschillende landen met in totaal 8 verschillende valuta. We starten uiteraard gewoon thuis in Nederland en rijden dan via Duitsland, Polen, Litouwen, Letland, Estland naar Rusland en vervolgen de reis via Finland, Noorwegen (Noordkaap!), Zweden, Denemarken en Duisland om uiteindelijk weer veilig thuis in Nederland aan te komen. We leggen bijna 8700 km af.


Onze voorbereidingen bestaan uit het plannen van de route en deze in de navigatie te laden. Als leidraad, we hoeven 'm niet tot op de kilometer nauwkeurig te volgen. Alhoewel hoe Noorderlijk je komt, hoe minder keus je hebt...
Accomodaties plannen we niet.


Wel moet er nog een en ander worden geregeld i.v.m. ons bezoek aan Rusland. Niet elke motorverzekering dekt het bezoek aan Rusland en ook moeten we onze visa van te voren regelen. Met hulp van Peter van Rusreis gaat dat redelijk vlot en moeiteloos. We zijn alleen onze paspoorten iets langer kwijt dan gepland i.v.m. russische feestdagen bij de ambassade.

En verder is Alex druk met de motoren in tip top conditie te brengen voor onze reis, het regelen van de belangrijkste reserveonderdelen (remblokjes) en reparatietools (bandenplakset). Uiteindelijk besluiten we dat een tanktas misschien ook wel handig zou kunnen zijn. Zo eentje die je er makkelijk af kan klikken, dus die worden nog besteld en gemonteerd.

We zijn er helemaal klaar voor. 1 juni zwaaien de buurtjes ons uit en kan het avontuur beginnen.

Geniet met ons mee!

Viel Spass!

Baw się dobrze!
Ir jautri!
Получайте удовольствие!
Hauskaa!
Ha det gøy!
Ha kul!
Have det sjovt!

Alex en Cindy

Powered by Alex en Cindy