Vakantie 2014. In december 2013 beginnen we erover na te denken. We willen in april op reis. In een reisfolder heeft Cindy gelezen over Myanmar, maar bij verder onderzoek blijkt dat Myanmar in april erg droog en stoffig kan zijn. Het najaar lijkt voor Myanmar een betere reistijd. Hmm... wat dan?

Alex heeft Suriname hoog op zijn lijstje staan. Hij is dol op de broodjes die we bij Chinny's in Rotterdam kochten, maar vooral vanwege de LC80's. Rode graafmachines die Alex' vader vroeger heeft verkocht aan Suriname. Alex heeft er al veel verhalen over gehoord, maar hij en zijn vader zijn er allebei nog nooit geweest.

Suriname it is!

Via een omweg komen we terecht bij Suriname Holidays waar we uitstekend worden geholpen om een reis samen te stellen, zodat we in 2 weken mooie dingen kunnen gaan zien en doen in Suriname. Uiteindelijk vertrekken we in maart aangezien dat qua regentijd verstandiger zou zijn.

Uiteraard starten we in Paramaribo, waar La Petite Maison aan de Waterkant onze uitvalsbasis zal zijn voor de trips die we gaan maken. De eerste start een paar dagen na aankomst. Een tweedaagse kayaktrip over de Coesewijnerivier. Buiten ons kleine kayakgroepje, komen we niemand anders tegen tijdens onze vaart....

Terug in Paramaribo komen we kort bij voordat we op de fiets springen in de richting van Frederiksdorp. Van hieruit maken we een tocht naar de Wilde Kust waar we soepschilpadden eieren zijn leggen en slapen we (samen met een gids) op het strand. Verder verkennen we de plantages van en rondom Frederiksdorp per fiets terwijl we 's avond in Frederiksdorp culinair in de watten worden gelegd.

Onze laatste trip start in de 2e week. Back to Basic in Pingpe. Hier bevinden we ons midden in het "bos". We denken dat de foto's hiervan voor zich zullen spreken...

Suriname is fantastisch, de mensen zijn vriendelijk en houden van een praatje en qua taal is dat natuurlijk geen enkel probleem.


Suriname is groot en we hebben maar een klein deel gezien. Veel plezier met het reisverslag en de foto's.

Enne.... No spang!

Alex & Cindy

Powered by Alex en Cindy