Juni 2009: 

Met onze chinese wandelvakantie in het vooruitzicht willen we ons toch wel een beetje voorbereiden. We lezen in een artikel van "Op Pad" van 2005 over de kustwandeling langs de belgische kust en besluiten er een echte uitdaging van te maken. 

Na een goede nacht in het kleinste kamertje van onze B&B "d' Eierkurf" en een stevig boerenontbijtje, kunnen we er niet meer onderuit. De wandelschoenen moeten aan, Frankrijk, here we come!

We zetten de auto neer in Nederland, in Retranchement wel te verstaan, een dorpje vlakbij de Belgische grens. Het doel is deze 4 dagen later, na een voet op franse bodem te hebben gezet, weer op te halen.

Vanaf Retranchement lopen we via natuurgebied "Het Zwin" naar Knokke en vervolgens naar Blankenberge. De eerste nacht slapen we in Wenduine. De volgende dag gaan vafa Wenduine op pad in de richting van De Haan en Oostende om die avond te slapen in Mariakerke. Het blijkt vermoeiender dan we dachten.....

Dag 3 van Mariakerke naar Middelpoort en vervolgens naar Nieuwpoort waar we middels een voetgangerspontje Nieuwpoort-Bad bereiken. In Koksijde-Bad brengen we de nacht door met nog maar een paar kilometers te gaan naar de franse grens. Daar komen we dag 4 rond de middag aan. Na een korte fotosessie (yes.... we hebben het gehaald) terug naar Koksijde voor de kusttram naar Knokke. Daar nemen we een taxi naar Retranchement....

Lijdt met ons mee...

Alex en Cindy